Race The Castles og WOC 2015-samling

I helgen reiste jeg til Skotland for å delta i to WRE-sprinter i Edinburgh og Stirling i Race The Castles, og for å få en o-teknisk bolk i WOC 2015-relevant terreng i Aviemore. I fantastiske omgivelser og med krevende tekniske utfordringer levde Race The Castles opp til alle forventninger. Teknisk var jeg litt rusten og gjorde for mange feil, men jeg fikk likevel mange gode svar og nyttig erfaring i skotsk sprintorientering.

 

 

 

 

 

Race The Castles startet med natt-sprint i Edinburgh fredag kveld. Denne sprinten løp jeg moderat som "model event" til WRE-sprintene lørdag og søndag. Natt-sprinten var krevende med flere nivåer, og jeg merket at man måtte være nøye for å løpe rett.

Lørdag ventet sprint rundt Edinburgh Castle. Sprinten startet med vanskelig smugorientering, der det gjaldt å ta riktig veivalg og se hvor man kom igjennom og hvor man ikke kom igjennom. Jeg syns denne delen gikk litt hakkete (litt for lite sprint de siste månedene), men gjorde ingen store feil bortsett fra feil veivalg til 1.post. Jeg var litt usikker på formen og kjente meg ikke i toppslag, og derfor var det ekstra gledelig å se at jeg fikk beste strekktid på strekket med mest stigning (5. til 6.post). Dessverre løp jeg inn feil smug til 8. post (20 sek tap), og tok feil veivalg til 10. (15-20 sek). I tillegg ble det nøling og kanskje feil veivalg til 15., og jeg trodde jeg kom gjennom et sted jeg ikke kom gjennom til 16. post (tilsammen kanskje 10-15 sek tap) på sisterunden. Tiltross for nesten 1 min i bom og veivalgsmisser syns jeg at sprinten ble en opptur for meg i forhold til de beste danske jentene, Maja Alm og Emma Klingenberg.

Søndag stod vi grytidlig opp og løp sprint i Stirling Castle. Tåka lagde mystisk stemning, og med opptil tre forskjellige nivåer ble det en svært krevende sprint! Jeg tok meg tid, men da jeg hadde løpt gjennom første gjennomgang i slottet forstod jeg ikke hva jeg så og måtte stå stille lenge. Derfra ble det å "liste seg" fram til førstepost mens jeg leste mye kart og så meg rundt. (15 sek tap). Til 2. tok jeg meg god tid til å ta ut veivalg, men så ikke beste veivalget og taper nye 10 sek. 3.-5. post går bra, men inn i 6. forstår jeg ikke at jeg må opp et nivå for å finne posten og må stå en stund under posten før jeg forstår hvor posten er (30 sek tapt). Med nesten 1 min tidstap inne i slottet var jeg kanskje litt for stresset/ivrig når jeg kom ut av slottet, og nølte veldig inn i 9. og gjorde en kjempe miss til 10. Ser ikke den lange muren mellom 10. og 11. og må løpe om 11. for å komme meg til 10. (godt over minuttet tidstap!). Veldig irriterende (taper pallplassen på dette)! Blir passert av Emma Klingenberg, og ser ryggen hennes nedover mot 11. Irritasjon og det at jeg har løpt strekket før gjør at jeg får beste strekktid. Til 12. er jeg raskere enn Emma til å ta ut veivalg, men hun tar meg kjapt igjen og løper lett fra meg. Jeg får likevel 3.beste strekktid, men er slått med 20 sek av Emma! Til 13. forstår jeg igjen ikke nivåforskjellen, og taper nye 10 sek. Til 16. tar jeg feil veivalg. Tilslutt blir jeg nr 5, slått med nesten 3 minutter av Maja Alm, men med over 2 min i feil kan jeg ikke regne med noe annet. Igjen syns jeg at jeg får positive svar (selvom jeg helt klart ikke kan være fornøyd med å gjøre så mye feil).

Etter en flott helg i Edinburgh og Stirling på Race The Castles er det på plass med en stor takk til Graham Gristwood for å la meg bli en av de inviterte utøverne og alt det innebar, og også en takk til Race The Castles-arrangørene for tre flotte og krevende sprinter.

 

 

Resultater fredag
Resultater og GPS lørdag
Resultater og GPS søndag
Bilder, strekktider og info om Race The Castles.

 

 

Søndag kveld reiste jeg videre sammen med Heidi Bagstevold, Ingjerd Myhre og Emma Johansson til Aviemore. Mandag og tirsdag ble det to økter, hvor av en var en kurve-økt og en en høyøkt (caps-orientering). Takk for hyggelig selskap og god matching på treningen, jenter! Vi bodde i en veldig trivelig hytte, og mens de andre blir fram til fredag reiser jeg hjem i dag (onsdag):

 

Kart fra de tre sprintene og treningene i Aviemore kommer i kartarkivet etterhvert.