2.plass i Steinhölzlilauf

I år som i fjor deltok jeg i Steinhölzlilauf, satte ny personlig rekord, og ble nr 2 bak Delia Sclabas. Tiden min på den 4.4 km lange løypa ble 16:20min (3:42min/km), noe som er 3 sekunder raskere enn jeg løp i fjor. Jeg startet løpet kontrollert, men hardt. De første to rundene gikk på friidrettsbanen og på asfalt i boligområdene rundt, og jeg løp disse 1.9 kilometerne på 6:25 min. Sisterunden gikk gjennom Steinhölzliwald med to bakker, og jeg kjente meg sterk i bakkene, og nærmet meg Delia Sclabas,men den sistte delen tilbake til friidrettsbanen og mål var jeg sliten, og klarte ikke å hente igjen mer. Dermed ble det 2.plass som i fjor. Sabine Hauswirth tok tredjeplassen.

 

 

 

Steinhölzlilauf var i år som i fjor et fint arrangement og en god måte å teste formen tidlig i vintertreningsperioden. Fra tidligere har jeg løp dette løpet på 16:39 min (2012 med nysnø), og på 16:23 min (2014), og målet var derfor å slå tiden fra i fjor selvom jeg ikke husket hvilken tid jeg hadde løpt på før start. Starten gikk som vanlig veldig fort, men jeg var fornuftig og løp kontrollert. Delia Sclabas startet hardere og fikk luke på direkten, mens jeg hadde Sabine rett bak meg. Jeg løp jevnt hardt og fikk noen meter til Sabine i løpet av de første 2 km. Deretter kom vi til den tyngste delen av løypa med to lengere motbakker, men også min favorittdel. Jeg følte meg sterk opp bakkene og kunne passere en del herreløpere her. Mot slutten av siste motbakke så jeg plutselig Delia Sclabas foran meg igjen, og forstod at jeg hadde tatt innpå. Dette gav motivasjon, men merket kjapt i det lettere terrenget ned mot målområdet at jeg ikke kom nærmere og at jeg hadde nok med å prøve å holde tempoet oppe. I mål var jeg 23 sekunder bak Sclabas, og altså 3 sekundere raskere enn i fjor på tiden 16:20 min. Sabine løp inn til 3.plassen. 

 

RESULTATER
SAK HOS STEINHÖLZLILAUD

 

 

Startfeltet. Foto: Daniel Werthmüller

 

 

Passering etter 1.9 km. Foto: Daniel Werthmüller

Passering etter 1.9 km. Foto: Daniel Werthmüller.

 

Med Steinhölzlilauf gikk første treningsmåned til ende, og jeg har kommet godt i gang med mengdetreningen. 13.-18. november var jeg i Oslo på oppstartsamling med elitelandslaget, og fikk der både løpt flere gode økter, gjort fysioscreening og fått diskutert hvilke tiltak jeg skal gjøre for å forebygge sykdom og skader. I tillegg fikk vi startet opp lagprosesser og diskutert den kommende sesongen. Nå venter tre uker mengdetrening her i Bern, før det blir noen dager juleferie i Norge.